Proiect Leonardo da Vinci - 12 burse individuale acordate profesorilor debutanti din invatamantul preuniversitar

Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava si Deparamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic deruleaza proiectul Leonardo da Vinci, intitulat “DEZVOLTAREA COMPETENTEI PEDAGOGICE A PROFESORILOR DEBUTANTI DIN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR PRIN EXPERIENTA EUROPEANA”

Obiectivul general al proiectului este: dezvoltarea competentei pedagogice a profesorilor debutanti din invatamantul preuniversitar cu scopul adaptarii acesteia la standardele invatamantului romanesc.

Proiectul implica acordarea de 12 burse individuale profesorilor debutanti din invatamantul preuniversitar care vor realiza in perioada 29 aprilie 2012 - 26 mai 2012 un training practic in universitatile din Austria si Spania: Universitatea din Sevilla, Universitatea Pablo de Olavide (Spain), Universitatea Vienna (Austria).

 

Aplicanții trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții:

- să fie absolvenți ai Universității “Ștefan cel Mare” din Suceava;

- să nu aibă o vechime mai mare de 5 ani la catedră;

- să posede o diplomă universitară în  Filosofie, Istorie, Geografie, Litere sau Economie;

- să posede abilități lingvistice demonstrate printr-un certificat (Toeffl, Cambridge sau un certificat eliberat de Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava);

Conţinutul DOSARULUI DE CANDIDATURĂ (în limba română):

• CV în format european;

• O scrisoare de motivație în care să fie evidențiate intențiile pentru parcurgerea acestui stagiu la universitățile europene din Austria sau Spania

• O scrisoare de recomandare din partea unui cadru didactic universitar sau a directorului din cadrul instituției de apartenență;

• Atestat privind cunoaşterea limbii străine corespunzătoare ţării de stagiu (engleză/ germană pentru Austria și engleză/ spaniolă pentru Spania);

• Proiect de studiu (2 – 3 pagini): prezentarea detaliată a unor metode de predare interactive, adaptate unui anumit conținut informațional, cu precizarea următoarelor informaţii: beneficiari/ grup țintă, durată, subiect/ temă, paşi parcurşi, resurse necesare.

SELECŢIA CANDIDAŢILOR:

Etapa 1: înscrierea candidaţilor: 19 martie - 23 martie 2012. Documentele vor fi depuse la secretariatul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, cam. 123, etaj 1, corp A, între orele 12,00 – 14,00.

Etapa 2: preselecţie pe baza dosarelor (rezultatele vor fi anunţate în data de 24 martie).

Etapa 3: intervievarea candidaţilor selectaţi în etapa anterioară se va desfăşura la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, cam 121, în data de 26 martie.

Detalii suplimentare se pot obţine direct la secretariatul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (între orele 12.00 – 14.00), la telefon 0230/ 216047, int 144, sau pe e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

 

citat

Educaţia
nu este pregătirea
pentru viaţă,
educaţia este
viaţa însăşi.

John Dewey

Secretariat

MARŢI - VINERI
12ºº - 14ºº
Adresa:
Universităţii 13,
cod 720229, 
Corp A, Sala A123 
Suceava, ROMÂNIA
Telefon:
+40 230 522978
+40 230 216147
interior 144 
Email: dppd@usv.ro