Nivelul 1 - Prezentare generala

Nivelul I (iniţial), acordă absolvenţilor de studii universitare dreptul să ocupe posturi didactice în învăţământul preuniversitar obligatoriu, cu condiţia acumulării unui minimum de 30 de credite transferabile din programul de studii psihopedagogice. Certificarea Nivelului I de studii psihopedagogice se acordă în urma obţinerii unui număr minim de 30 de credite transferabile (Anexa 3a):

·          18 credite corespunzătoare pachetului disciplinelor de pregătire psihopedagogică fundamentală;

·          12 credite corespunzătoare pachetului disciplinelor de pregătire didactică si practică pedagogică de specialitate;

În cazul studiilor universitare de licenţă cu dublă specializare, numărul minim de credite necesar obţinerii Nivelului I de certificare pentru profesia didactică este 35 de credite (Anexa 3b). Acestea rezultă din însumarea a 5 credite corespunzătoare didacticii celei de-a doua specializări. Aceste 5 credite nu se acumulează în pachetul de 60 de credite corespunzătoare Nivelului II de certificare.

Programul de studii psihopedagogice de 30 de credite corespunzător Nivelului I, oferit studenţilor, în mod eşalonat, pe parcursul studiilor de licenţă, se desfăşoară conform planului de învăţământ din Anexa 3a (pentru monospecializare) sau conform planului de învăţământ din Anexa 3b (pentru dublă specializare).

 

citat

Educaţia
nu este pregătirea
pentru viaţă,
educaţia este
viaţa însăşi.

John Dewey

Secretariat

MARŢI - VINERI
12ºº - 14ºº
Adresa:
Universităţii 13,
cod 720229, 
Corp A, Sala A123 
Suceava, ROMÂNIA
Telefon:
+40 230 522978
+40 230 216147
interior 144 
Email: dppd@usv.ro